Kessel-Lo (Leuven)

Voeding

 

Voedingsadvies | Orthomoleculaire therapie | Samen naar de supermarkt | Workshops

Voedingsadvies

 

Door de hoeveelheid tegenstrijdige voedingstips waar we dagelijks mee om de oren worden geslagen is het soms moeilijk het bos nog te zien door de bomen. Laat staan dat we hier zelf actief mee aan de slag kunnen. We horen vaak wel dat voeding een grote impact kan hebben op ons lichaam en onze geest, maar weten vaak niet waar te beginnen. We weten niet meer goed wat wel mag en wat we best vermijden om alles weer terug in balans te brengen.

 

Orthomoleculair voedingstherapeut én ervaringsdeskundige Titia Vanbael helpt je dan ook graag in de zoektocht naar een gezond voedingspatroon wat bij jou past. Hierbij staat een persoonlijke aanpak centraal, want een ‘one size fits all’ bestaat jammer genoeg niet. Haar doel is om je niet alleen de juiste kennis, maar ook praktische handvaten aan te reiken om je zo te begeleiden naar een energieker, gezonder en klachtenvrij leven. Hierbij wordt niet enkel naar voeding gekeken, maar ook naar slaap, beweging, stressreductie, voedingsstoffen en je levensstijl.

adfysio_icoon

Hoe gaat dat in z’n werk?

 

Door middel van een uitgebreid intakegesprek brengt Titia samen met jou in kaart waar het in je lichaam mank loopt. Samen kijken jullie naar verschillende domeinen die een impact op je gezondheid kunnen hebben: voeding, levensstijl, stress, bioritme, slaap en jouw medische voorgeschiedenis. Jullie gaan samen op zoek naar oplossingen om de (biochemische) processen in je lichaam zo goed mogelijk te ondersteunen om zo het zelfgenezend vermogen van je lichaam te activeren.

 

Je krijgt een plan op maat waarin Titia bepaalde voeding, beweging, ontspanning, kruiden en/of supplementen adviseert.

Je kan bij Titia terecht voor:

 

 • allergieën en voedselintoleranties
 • spijsverteringsproblemen / maag- en darmklachten
 • vegetarisme en veganisme
 • hormonale disbalans
 • huidklachten
 • hart- en vaatziekten
 • gewrichtsklachten
 • bewust & gezond eten
 • gezond afvallen
 • workshops gezond ontbijten
 • samen naar de supermarkt

Maar het gaat verder dan dat: heb je het gevoel dat je altijd moe bent? Heb je darmklachten die al jaren aanslepen? Heb je last van een wattig/warrig hoofd (“Brain Fog”)? Of wil je graag preventief aan de slag met je gezondheid? Samen wordt er gekeken naar wat jij op dit moment nodig hebt, er is namelijk niet 1 plan dat voor iedereen werkt. Er wordt dus vooral gekeken naar wat JIJ nodig hebt, want jouw situatie én behoeften zijn uniek.

 

Naast een afspraak bij Adfysio of online, vergezelt onze voedingsdeskundige Titia je ook graag naar de supermarkt. Bewust en gezond boodschappen doen is immers geen sinecure. Op elk pakje vind je tegenwoordig de woorden ‘natuurlijk’, ‘biologisch’ of ‘glutenvrij’, waardoor we er steevast vanuit gaan dat deze ook gezond zijn. Voor het lezen van etiketten lijk je tegenwoordig zelfs een diploma nodig te hebben. Met andere woorden: het kiezen van gezonde voeding in een supermarkt is voor veel mensen een enorme uitdaging.

 

Titia helpt je dan ook graag om je favoriete producten onder de loep te nemen en eventueel op zoek te gaan naar gezonde(re) alternatieven die passen bij jouw voorkeuren. Mocht je hier interesse in hebben, kan je dit gerust bespreken tijdens een consult. Meer informatie over de tarieven kan je hier terugvinden.

foto van orthomoleculaire voedingsdeskundige titia vanbael

Titia Vanbael

Ontmoet je orthomoleculair voedingstherapeut

 

Graag ga ik samen met jou op zoek naar de oorzaak van jouw klachten en reik ik je met plezier handvaten aan om op een duurzame manier gezonde voeding te integreren in jouw leven. Daarnaast bepalen we op welke manier jouw lichaam ondersteund kan worden zodat het terug in balans komt. Uiteindelijk is het belangrijk om te kijken naar wat jouw lichaam op dit moment nodig heeft. En dat is voor iedereen anders. Meer weten over mij of mijn persoonlijke ervaring? En benieuwd waarom ik zelf aan de slag ging als voedingsdeskundige?

 

Leer Titia beter kennen

 

Ontdek blogs over voeding & supplementen: