Adfysio team

Orthomoleculair voedingsdeskundige & darmtherapeut

Ines Slegers

 

Als orthomoleculair voedingsdeskundige en gediplomeerd darm- en gemmotherapeute vind ik het eerst en vooral belangrijk om naar je te luisteren en je situatie te evalueren. Daarna tracht ik je op een gepersonaliseerde manier te helpen om je gezondheid te verbeteren en je lichaam weer in balans te brengen. Je kunt bij mij terecht voor advies om gezonder te leven, als je worstelt met chronische gezondheidsklachten of last hebt van symptomen die op het eerste gezicht niks met elkaar te maken hebben.

 

Mijn verhaal …

Zelf weet ik maar al te goed hoe het voelt als je lichaam niet meer mee wil. Ik worstelde 13 jaar lang met vermoeidheid, pijn en een waslijst aan andere klachten. Er werd CVS, fybromyalgie, … je noemt het maar op, bij me vastgesteld. Dit leidde ertoe dat ik niet meer in staat was om te werken of een sociaal leven te onderhouden en reeg de consultaties, vragenlijsten en therapieën aan elkaar in de hoop een oplossing te vinden.

11 jaar Azië: andere kijk op gezondheid

In 2008 verhuisde ik met mijn gezin naar Azië. We woonden 8 jaar in Thailand en 3 jaar in Indonesië. Ik kreeg er een andere kijk op gezondheid door me 10 jaar lang te verdiepen in alternatieve therapieën en uiteenlopende voedings- en levenswijzen inclusief de impact hiervan op ons menselijk lichaam. Sommige methodes waren een kleine stap in de juiste richting, maar het keerpunt kwam er pas in 2018.

 

Belangrijke schakel

Ik ging aan de slag met de Medical Medium-methode van Anthony William. Ik herkende me volledig in wat hij schreef en werd aangetrokken door de natuurlijk manier waarop ik mijn klachten zou kunnen behandelen. Klachten waar ik jarenlang elke dag mee geworsteld had verminderden verder, andere bleven volledig weg.

Het voelde alsof ik een verloren deel van mijn leven terugkreeg, en dat wilde ik ook voor anderen. Ik vulde mijn kennisrugzak verder aan met opleidingen tot orthomoleculair voedingsdeskundige, darmtherapeute en gemmotherapeute.

 

Het kan anders

Met voeding en gezondheid bezig zijn voelt soms als een hobby, zo interessant vind ik het. En het geeft eens zoveel voldoening om mensen elke dag te helpen weer grip te krijgen op hun gezondheid: mensen die te horen kregen dat ze moeten leren leven met hun klachten, en iedereen die wil vermijden dat het ooit zover komt. In veel gevallen is er een oplossing: daar werk ik samen met jou gericht naartoe.

“Nu ik zelf mijn gezondheid weer in handen heb, is er eindelijk energie voor hobby’s en alles wat het leven zo bijzonder maakt. Ik doe aan fitness, yoga en buikdansen, trek eropuit met mijn hond, en verken de wereld via reizen en kampeertrips. Ook jou wil ik helpen om (opnieuw) in goede gezondheid van het leven te genieten. Klaar om je lichaam weer in balans te brengen?”

Waarvoor kan je bij orthomoleculaire voedingsdeskundige Ines terecht?

Persoonlijk voedingsadvies

Orthomoleculaire therapie

Gemmotherapie (onderdeel van de plantengeneeskunde of fytotherapie waarbij gebruik wordt gemaakt van jonge scheuten en knoppen van bomen en struiken)

Vegan coaching

Detoxkuur