matcha thee

Matcha thee: een gezond alternatief voor koffie

Matcha thee

een gezond alternatief voor koffie

Wat is matcha en wat zijn de voordelen ervan?

Bij Adfysio in Kessel-Lo (Leuven) verkopen wij ook matcha thee via onze webshop. Wat is matcha en wat zijn de voordelen ervan? Ontdek het in deze blogpost!

Wat is matcha?

Kort samengevat is matcha een groene thee die zijn oorsprong vindt in Japan en die sinds de 12e eeuw onderdeel uitmaakt van de Japanse cultuur. De plant groeit in de schaduw, waardoor hij meer chlorofyl produceert en de matcha een groenere kleur krijgt dan groene thee.

De bereiding van matcha is uniek. Je vermaalt de theebladeren tot poeder met behulp van stenen. Vervolgens meng je het matcha poeder met warm water tot het begint te schuimen.

De gezondheidsvoordelen van matcha

  • Matcha bevat antioxidanten: deze zijn enorm belangrijk in ons lichaam aangezien ze vrije radicalen uitschakelen (die hart- en vaatziektes veroorzaken en verschillende soorten kanker). Je hebt misschien wel al gehoord dat er veel antioxidanten zitten in blauwe bessen, acaï bessen, goji bessen, zwarte chocolade en meer. Matcha overtreft al deze producten en bevat het grootste aantal antioxidanten van alle natuurlijke producten.
  • Matcha geeft je een energie boost en maakt je meer alert, maar in tegenstelling tot koffie gaat dit niet gepaard met zenuwachtigheid of een plotselinge ‘drop’ in je energie. Het laat je net kalm en ontspannen voelen dankzij de L-theïne die aanwezig is. Dit maakt het een gezond alternatief voor koffie.
  • Matcha boost je metabolisme en kan dus helpen met gewichtsverlies.
  • Matcha bevordert een detox van je lichaam: het bevat de stof chlorophyll die zich bindt aan schadelijke metalen in je lichaam en die vervolgens afvoert.

 

Klaar om je lichaam te ondersteunen met matcha?

matcha thee