Is yoga iets voor mij?

Is yoga iets voor mij?

Yoga heeft talloze voordelen: het bevordert de spijsvertering, het vergroot je flexibiliteit, het helpt je te ontspannen, het verbetert je lichaamshouding en het helpt om je geluk te bevorderen en in het huidige moment te (leren) leven.

Maar is yoga wel voor iedereen? Is het niet enkel voor jonge vrouwen met fitte lichamen die enorm lenig zijn? Natuurlijk niet! Yoga is voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht of fysieke conditie. In de yogalessen van Adfysio geniet jij van een persoonlijke aanpak en is iedereen welkom.

Naargelang wat jij nodig hebt en graag doet, zijn er verschillende soorten yoga om uit te kiezen:

Yoga voor beginners

Heb je nog nooit aan yoga gedaan en vind je het een beetje spannend om eraan te beginnen? Geen nood, daar is de les ‘Yoga voor beginners’ voor! Op een laagdrempelige manier ontdek je yoga en wat het voor jou kan betekenen. We ontdekken samen de basishoudingen, de zonnegroeten en oefenen onze balans. De les is rustig en stress verlagend.

Yin Yoga

Bij Yin Yoga blijf je lang in één houding, waardoor je werkt op het onderliggende bindweefsel i.p.v. op de spieren. Deze vorm van yoga is populair bij mensen die wat ouder zijn en last hebben reuma, fybromyalgie of chronische pijn/vermoeidheid. Daarnaast beoefenen veel sporters relax yoga om blessures te vermijden. Het kan ook helpen om rug- en nekklachten en spanningshoofdpijn te verminderen.

Hatha Yoga

Hatha Yoga wordt ook wel de traditionele yoga genoemd. In de naam ‘Hatha’ komen 2 Sanskriet woorden samen: Ha (de zon) en Tha (de maan): het is een manier om alles weer in balans te brengen. Je blijft 2 tot 3 ademhalingen in iedere houding staan en creëert zo meer kracht in je lichaam en in je geest. Als de les ‘Yoga voor beginners’ wat te traag of te rustig voor jou begint te worden en je wilt graag meer variatie, dan is Hatha Yoga de mooie volgende stap!

Vinyasa Yoga

Voor een les Vinyasa Yoga is het mooi als je de basishoudingen van de Yoga al onder de knie hebt. Vinyasa wordt ook wel eens een ‘dans’ genoemd: we flowen a.d.h.v. de ademhaling vrij snel van de ene beweging in de andere en combineren kracht, uithouding en balans. Je bouwt kracht en warmte op in het lichaam, terwijl je meer rust creëert in je hoofd. De ideale manier om op een bewuste manier jezelf uit te dagen!

Klaar om te starten?

Ontdek hier onze online lessen en schrijf je in: