13 nov Recept hartverwarmende herfstsoep met pompoen, wortel en knolselder
Geplaatst op 07:41h
in Uncategorized
Ingrediënten (6 porties):
- 300g wortelen
- 300g knolselder
- 300g pompoen
- 1 aardappel
- 1ui
- 5l water
Garnering:
- 1eetlepel zonnebloempitten en 1eetlepel pompoenpitjes fijngehakt
- 1 bouillonblokje
Bereidingswijze:
- Snij de groenten klein en warm water op in een waterkoker
- Fruit de ui met maximum 1 eetlepel olijfolie
- Voeg de fijngesneden groentjes toe
- Voeg kruiden toe naar eigen smaak (zout, peper)
- Hierna is het tijd om het kokend water toe te voegen aan de groenten en ui
- Vergeet geen bouillonblokje
- Laat 10 tot 15 minuten gaarkoken
- Zet de pot van het vuur en mix alles tot een lopende soep
- Voor garnering: snij de zonnebloempitten en pompoenpitten klein en voeg 1 theelepeltje toe per kom soep
Tip:
Een sneetje geroosterd volkorenbrood maakt de soep en jouw lunch helemaal compleet!