Adfysio team

Psychotherapeute

Floor Vens

 

Hallo, ik ben Floor en ik hou van de natuur, dieren, mensen en het leven! Het grootste geschenk in mijn leven is mama zijn van twee fantastische zonen. Elke dag sta ik met volle plezier en goesting op om mensen te mogen helpen vanuit mijn hart. Vanuit mijn opleidingen toegepaste klinische psychologie en integratieve psychotherapie en counseling, wil ik je graag begeleiden tijdens moeilijke momenten, crisissen en veranderingsprocessen in jouw leven.

 

Deze integratieve psychotherapie combineert theorie en praktijk uit de vier grote psychologische stromingen:

  • Cognitieve gedragstherapie
  • Cliëntgerichte-experiëntiële therapie
  • Psychoanalyse
  • Systeemtherapie

Doelgroep: volwassenen (+18 jaar)

foto van gesprekstherapeute floor vens

Daarnaast vormde hartcoherentie het onderwerp van mijn eindwerk en omvat integratieve therapie methoden en interventies uit een zeer diverse en uitgebreide waaier aan therapeutische invalshoeken, zoals onder meer Voice Dialogue. Ik blijf me regelmatig bijscholen in de meest recente en efficiënt gebleken therapeutische ontwikkelingen en behandelingen, zoals EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) en ik volg op regelmatige basis intervisie en supervisie.

 

Mijn levenservaringen geven me de open blik, het open hart en de warme, veilige bedding waarmee ik je kan bijstaan en jouw verhaal zonder oordeel kan ontvangen. Je staat er niet alleen voor! Samen vinden of banen we ons een weg!

Specifieke interessegebieden

 

Alles van ons brein en zenuwstelsel fascineert me mateloos. Vooral de eigenschap van neuroplasticiteit waardoor zowel de structuur als functie van onze hersenen kunnen veranderen en herstellen. Het bewezen feit dat de therapeutische relatie nieuwe neuronale verbindingen kan vormen en genexpressie beïnvloedt, opent nieuwe en hoopvolle perspectieven bij tal van psychologische en fysieke kwetsuren. Ik ben dan ook dankbaar te mogen werken in een multidisciplinaire praktijk waar we de handen ineen slaan om mensen met allerlei uiteenlopende hulpvragen zo goed mogelijk verder te helpen.

Mijn opleidingen geven me de nodige kennis en kunde om je te begeleiden tijdens moeilijke momenten in je leven. Mijn levenservaringen geven me de open blik, het open hart, het begrip en de warme, veilige bedding waarmee ik jouw verhaal zonder oordeel kan ontvangen. Alles wat je voelt of denkt mag er helemaal zijn. Je bent niet alleen en je hoeft de zware last niet alleen te dragen.

 

Graag wandel ik een stukje mee op jouw unieke levenspad om samen het leven dat diep vanbinnen in jou roept vorm te geven!

In mijn vrije tijd kan ik er enorm van genieten om samen met vrienden of familie te koken of te tafelen en gezellig bij te babbelen. Ik hou van reizen en verken graag – letterlijk en figuurlijk – nieuwe horizonten. Bossen en oceanen kunnen me weer helemaal opladen. Door te kickboxen kan ik mezelf dan weer helemaal ontladen. Wist je dat ik in een ander leven muzikante of ontdekkingsreizigster zou zijn geweest?

Waarvoor kan je bij psychotherapeute Floor terecht?