Kessel-Lo (Leuven)

 

Trajecten

Kom in
balans

Heb jij last van steeds aanslepende, chronische klachten? Of heb jij last van een steeds terugkerend probleem? Of ben je gewoon benieuwd hoezeer je wel of juist niet in balans bent?

Bij Adfysio hebben we intussen jarenlange ervaring in het begeleiden van patiënten met kinesitherapie en osteopathie. Het blijkt echter dat eenmaal we zover gekomen zijn om de pijn of de symptomen te verlichten het niet vanzelfsprekend is dat dit ook behouden blijft op lange termijn.

 

Hoe komt dit? Waarom vinden we ons evenwicht niet? Een vraag die ieder van ons zich misschien al wel eens gesteld heeft. Ons lichaam is een ongelofelijk complex geheel waarin miljoenen cellen samenwerken. Niet verwonderlijk dat een probleem, pijn, een symptoom dan ook door heel veel verschillende aspecten wordt beïnvloed.

adfysio_icoon

Vanuit een holistische visie

 

Een holistische benadering waarbij lichaam en geest door verschillende disciplines worden gescreend en benaderd, is dan ook waar wij bij Adfysio in geloven en samen onze schouders onder zetten om zo jou een optimale begeleiding te kunnen bieden.

 

Daarom bieden wij jou graag een analysepakket aan waarbij we op verschillende vlakken gaan kijken of jij in evenwicht bent.

Boek jouw analyse

 

In dit pakket bieden we jou een sessie osteopathie, een sessie voedings- en orthomoleculair advies en een sessie gesprekstherapie aan. Hierbij wordt er gekeken naar de spanningen in je lichaam rond de centrale as, wordt je voeding en levensstijl geanalyseerd en je stressniveau bepaald. Na deze analyse krijg je advies van onze therapeuten of je in een bepaalde richting verder kan of dient te werken. Je beslist nadien zelf of je ermee aan de slag gaat.

 

Osteopathie

 

De osteopaat zal alle blokkades en bewegingsbeperkingen in jouw lichaam, die met de klacht verband houden, in kaart brengen. Zo gaat hij op zoek naar de oorzaak van jouw klacht en probeert hij vervolgens aan de hand van zachte manipulaties, spiertechnieken en mobilisatie jouw lichaam opnieuw in staat te stellen te streven naar gezondheid en evenwicht.

 

Voedings- en orthomoleculair advies

 

Ook voeding heeft invloed op hoe we ons voelen, en zelfs op verschillende lichamelijke klachten. Een evenwichtig voedingspatroon biedt veel voordelen: een betere weerstand, meer energie, meer uithoudingsvermogen, een natuurlijk (niet-versneld) verouderingsproces, een zuiverdere huid, meer stressbestendigheid én een beter humeur. Voedingsadvies vinden we onmisbaar in de zoektocht naar balans.

 

Naast een voedingspatroon op maat kunnen extra voedingsstoffen (voedingssupplementen) helpen om ziekten te voorkomen en te behandelen. Voedingssupplementen bevatten een hoog gehalte aan stoffen die in beperkte hoeveelheid in voeding voorkomen: vitamines, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren, enzymen, en ook minder bekende stoffen zoals bioflavonoïden. Wij geven graag orthomoleculair advies. Dan bekijken we samen met jou of het nodig is om bepaalde processen in het lichaam te ondersteunen of te stimuleren met natuurlijke supplementen.

 

Gesprekstherapie

 

Met gesprekstherapie, verkennen we samen je draagkracht/draaglast-verhouding en hoe we hieraan kunnen sleutelen om stress te verminderen en je interne en externe hulpbronnen te versterken. We bekijken hoe je jezelf in uitdagende situaties tot rust kan brengen en hoe je beter kan omgaan met lastige emoties zodat ze je niet overspoelen, zonder jezelf er helemaal van af te sluiten. Indien je last hebt van belemmerende patronen, leer je hoe je jezelf hieruit kan bevrijden en de beweging te maken van automatische reacties naar een bewuste keuze van handelen. We gaan na of automatische overtuigingen en overlevingsmechanismen, vaak tijdens de kindertijd ontstaan, je in het heden nog helpen of eerder belemmeren. Niet helpende gedachten maken daarbij plaats voor helpende gedachten. Zo ontstaat geleidelijkaan een evenwichtiger en constructiever zelfbeeld en een authentiekere interactie met je omgeving.

Indien nodig/gewenst, kunnen we hierbij ook gebruik maken van allerhande methoden en technieken uit verschillende therapeutische stromingen, gaande van relaxatie-oefeningen en hartcoherentie tot EMDR of Voice Dialogue met daarnaast nog een brede waaier aan mogelijkheden, ingebed in de meerwaarde die de praktijk van het multidisciplinaire samenwerken biedt.