Kinesist Leuven (Kessel-Lo)

Prenatale kinesitherapie

Prenatale kinesitherapie

 

Adfysio Kessel-Lo (Leuven)

 

Een kindje op komst? Maak dan een afspraak bij onze bekkenbodemkinesitherapeute Ines De Ceuster om zo geïnformeerd mogelijk zwanger te zijn en zwangerschap gerelateerde klachten aan te pakken.

 

Voor wie?

 

Je bent heel welkom bij de prenatale kinesitherapie vanaf dat je weet dat je zwanger bent. Prenatale therapie wordt over het algemeen als veilig beschouwd voor zowel de moeder als de baby, en kan in elk stadium van de zwangerschap worden uitgevoerd.

De ideale voorbereiding op je zwangerschap

 

Tijdens de prenatale sessies bereiden we je volledig voor op je bevalling. In een eerste fase leggen we de focus op de bekkenbodem: Waar ligt deze? Wat is zijn functie? … ? Uiteraard leren we je ook om de bekkenbodem op de juiste manier op te spannen en zeker om te ontspannen (uiteindelijk is bevallen: loslaten). In een tweede sessie gaan we aan de slag met het opvangen van de weeën via verschillende ademhalingstechnieken, leer je wanneer je best welke techniek toepast en oefenen we de verschillende technieken in. Daarnaast leren we verschillende houdingen aan die je tijdens de arbeid steun bieden in het opvangen van de weeën, maar je ook rust geven. Extra leuk aan deze sessie is dat je partner mee mag komen oefenen, zo kan je partner een extra steun zijn in de verloskamer. In een laatste sessie oefenen we de perstechniek in, zodat je 100% voorbereid bent op je bevalling.

 

Zwangerschapsgerelateerde klachten

 

Als mama in spe ervaar je soms pijn of ongemak door de fysieke veranderingen die voorkomen tijdens je zwangerschap en  is prenatale kinesitherapie een goed hulpmiddel. Veel voorkomende klachten zijn:

 

  • bekkenpijn
  • rugpijn
  • dysfuncties van de bekkenbodem (urineverlies, stoelgangsproblemen, …)
  • en .. .

 

We bekijken samen wat nu net de oorzaak van het probleem is, hoe we hierop een invloed kunnen hebben en zorgen voor een op maat gemaakt behandelprogramma (vaak een combinatie van manuele therapie en lichte oefentherapie).

 

 

Optimaliseer je fysieke fitheid

 

Tijdens je zwangerschap is het belangrijk voor je (fysieke en mentale) gezondheid en die van je kindje om zo lang mogelijk fysiek actief te zijn, binnen jouw grenzen en jouw mogelijkheden. Ook hierbij kan prenatale kine jou helpen. Met een gepersonaliseerd (oefen)programma zorgen we dat je op een veilige manier kan sporten en bewegen.

 

Fit zwanger zijn, heeft een gunstig effect op je mentaal welzijn (stress, angsten…) maar geeft ook een verminderde kans op zwangerschapsdiabetes, hoge bloeddruk, lage rugpijn… Het verbetert de houding, mobiliteit en flexibiliteit.

 

 

Wist je dat?

 

Bij Adfysio kan je ook terecht bij groepslessen zwangerschapsyoga.

Ook na je bevalling, kan je bij ons terecht voor postnatale kine. Wij kunnen je ondersteunen bij het herstel en het versterken van je lichaam na je zwangerschap en bevalling.

Contact prenatale & postnatale kinesitherapie

Ines De Ceuster

Kinesist