Kinesist Leuven (Kessel-Lo)

Perinatale kinesitherapie

Prenatale en postnatale kinesitherapie

 

Adfysio Kessel-Lo (Leuven)

 

Perinatale kinesitherapie omvat de begeleiding en ondersteuning van vrouwen tijdens de zwangerschap (prenataal) en na de bevalling (postnataal).

 

De prenatale sessies kunnen starten vanaf dat je weet dat je zwanger bent en zijn bestemd voor zowel vrouwen met als zonder klachten. We helpen verschillende zwangerschap gerelateerde klachten op te vangen via houdings- en bewegingsadvies, ademhaling, spierversterkende oefeningen en core stability. Daarnaast zijn deze sessies de ideale voorbereiding op jouw bevalling (bewustwording van de bekkenbodem, leren opvangen van weeën, aanleren van houdingen tijdens de arbeid en leren persen).

De postnatale sessies streven naar een optimaal herstel van je lichaam en hoofd na de bevalling. Deze sessies worden best gestart vanaf 4-6 weken na de bevalling. In een eerste fase starten we met het bewust worden en versterken van de bekkenbodem. Vervolgens zetten we in op het versterken van buik-, rug en bilspieren en core stability training om het lichaam terug te herstellen naar zijn oorspronkelijke staat. Via doorgedreven oefentherapie en sportspecifieke oefeningen, afgestemd op jouw persoonlijke noden en doelen, bouwen we de conditie op zodat er een veilige sporthervatting kan gebeuren. Uiteraard is je kindje meer dan welkom tijdens deze sessies!

Contact prenatale & postnatale kinesitherapie

Ines De Ceuster

Kinesist