Menopauzecoaching

Coaching tijdens je (peri)menopauze

 

Adfysio Kessel-Lo (Leuven)

 

De menopauze is een fysieke, mentale én emotionele transitiefase die je leven grondig op zijn kop kan zetten. Heb je het moeilijk met je veranderende lichaam? Heb je last met ouder worden?  Ben je het beu om je uitgeblust te voelen? Heb je eigenlijk nergens meer zin in, voel je je prikkelbaar en snel geïrriteerd? En vooral: wil je daar iets aan doen?

 

Tijdens menopauzecoaching bij Inge Delva (van Second Spring) is er 100% aandacht voor jou en je verhaal. Je vindt er iemand die je eraan herinnert dat je mild mag zijn voor jezelf. Die luistert, met empathie en begrip, zonder oordeel. Je krijgt inzichten, inspiratie, tips en tools waardoor het straks écht anders wordt. En samen begin je stapjes te zetten om je menopauze te gebruiken zoals ze bedoeld is: als een kans op een leuker, vitaler én gelukkiger leven.

Hand in hand doorheen je (peri)menopauze

 

Menopauzecoaching is iets voor jou als je een of meerdere van deze klachten hebt:

 • Het moeilijk hebt met je veranderende lichaam
 • Moeite hebt met ouder worden
 • Last hebt van slaapproblemen
 • Eigenlijk nergens meer zin in hebt
 • Opvliegers ervaart
 • Je humeur wisselt plots (moodswings)
 • Het beu bent om je uitgeblust te voelen
 • Niet snapt waarom je zo vaak huilbuien hebt
 • Je prikkelbaar en geïrriteerd voelt
 • Relaties en werkgeluk onder druk staan
 • Oude emoties plots weer opduiken
 • Het gevoel hebt jezelf kwijtgeraakt te zijn

En vooral: als je daar iets wil aan doen. Omdat je voelt dat er meer moet zijn dan dit, dat het geen horror hoeft te zijn. En benieuwd bent hoe het anders kan.

 

De (peri)menopauze. Je hoeft het écht niet alleen te doen.

 

Onze menopauzecoach Inge heeft 100% aandacht voor jou, je symptomen en je verhaal. Tijdens menopauzecoaching herinnert ze je eraan dat je mild mag zijn voor jezelf. Ze luistert, met empathie en begrip, zonder oordeel. Je krijgt inzichten, inspiratie, tips en tools waardoor het straks écht anders wordt. Hier vind je iemand die je helpt om stapjes te zetten. Hoe klein ook. Maar wel ten goede.

 

Menopauzecoaching start altijd met een gratis intake van +/- 15 minuten (live of online), waarin ik peil naar je noden en we kijken of het klikt. Daarna start de eigenlijke menopauzecoaching die doorgaans uit min. 5 sessies bestaat. Een sessie duurt 1.5 uur en gaat altijd uit van waar je op dat moment tegenaan loopt. Alle aandacht gaat naar jou, je symptomen, je ervaringen en je verhaal. In functie daarvan bepalen we samen hoe we verandering voor jou kunnen creëren.

 

Waar nodig maak ik gebruik van schrijfoefeningen, ademhalingstechnieken, herstellende yogaposes, affirmaties, het bijhouden van een dagboekje, opstellingswerk en vele andere technieken. Maar de kern van de sessies is: jou opnieuw bij jezelf brengen, in contact met je lichaam, je gedachten en de gevoelens die ze bij je oproepen. Zodat je van hieruit voortaan andere keuzes kan maken. Keuzes die beter bij je passen. Die uitgaan van wie jij bent, wat jij nodig hebt en waar jij naar verlangt.

“In the certainty of yourself, even uncertainty can be held like a newborn.” – Jeff Foster

Veilig, zacht en mild

 

Als er één ding is dat altijd terugkomt in feedback klanten, dan is het dat ze zich veilig bij me voelen. Veilig genoeg om helemaal zichzelf te kunnen zijn. En dat vind ik het mooiste compliment. Want ik weet hoe belangrijk dat is om kwetsbaarheid toe te kunnen laten. En dat is dan weer precies wat er nodig is om verbinding te laten ontstaan. Met jezelf, maar ook met anderen.

 

Wat nog typisch mij is, is dat ik altijd benieuwd ben. Niet naar koetjes en kalfjes (al mag dat ook weleens) maar vooral naar wat er écht speelt. Echte kwetsbaarheid, daar hou ik van. Ik ben niet bang om verdiepende vragen te stellen. En ik stel ook graag moeilijke vragen. Maar dan wel in een veilige, warme context.

 

Mijn aanpak is zacht, en (ver)oordelen doe ik niet. Alles is welkom, alles mag er zijn. Dankzij mijn overdosis empathie, leef ik me makkelijk (en graag) in jouw situatie in. En ik vind niks leuker dan voor jou van waarde te kunnen zijn.

Menopauzecoach
Inge Delva van Second Spring

MENOPAUZECOACHING bij Adfysio Kessel-Lo

Zit je in de (peri)menopauze of vermoed je het? Ben je het beu om je uitgeblust, vermoeid, prikkelbaar en emotioneel te voelen? Wil je leren hoe je met deze ingrijpende verandering om moet gaan? Eindelijk weten hoe je kan aanvaarden dat je nu in deze fase zit? Boek dan gerust een afspraak bij onze menopauzecoach Inge. Tijdens menopauzecoaching leer je hoe je opnieuw grip krijgt op je leven, je gedachten en je gevoelens.

 

> Boek je eerste gratis kennismakingsgesprek met Inge (van Second Spring) bij Adfysio in Kessel-Lo (Leuven) of online

> Bij vragen kan je ook altijd bij Inge terecht via dit e-mailadres

Lees meer over Inge

> Lees het blogartikel van Inge: “Menopauze: zit dat tussen je oren?”