Kinesist Leuven (Kessel-Lo)

Postnatale kinesitherapie

Postnatale kinesitherapie

 

Adfysio Kessel-Lo (Leuven)

 

Een zwangerschap en bevalling is zoals het trainen en lopen van een marathon. Nadien heeft je lichaam nood aan een individueel postnataal kinesitherapietraject met oog op een goede revalidatie.

 

Voor wie?

 

Postnatale kinesitherapie is belangrijke voor ALLE vrouwen (klachten of geen klachten) na een zwangerschap, zodat problemen in de toekomst vermeden worden en je lichaam een goed herstel te gunnen en zo het sporten veilig te herstarten. Het wordt aangeraden om te starten van 4-6 weken na de bevalling.

Herstel en versterken van je lichaam

 

Postnatale kine richt zich op het herstel en het versterken van je lichaam na de doorgemaakte veranderingen tijdens de zwangerschap en bevalling. In een eerste fase focussen we op het herstel van de bekkenbodem. Hier kan je voldoende uitleg verwachten over de bekkenbodem, de invloed van de zwangerschap/bevalling op je bekkenbodem en wordt een uitgebreid onderzoek uitgevoerd, zodat je een sterke bekkenbodem hebt voor in de toekomst. Elke mama springt toch graag met zijn kindje zonder zorgen op de trampoline?

 

Vervolgens starten we met een uitgebreid oefenprogramma afgestemd op jouw noden en doelen. We bouwen spierversterkende oefeningen voor de buik-, rug en bilspieren op, werken aan je conditie en bereiden je voor op je terugkeer naar de sport.

 

Wist je dat?

 

Ook tijdens je zwangerschap, kan prenatale kine je ondersteunen om ongemakken te voorkomen of te beheersen en je voor te bereiden op de bevalling.

Contact prenatale & postnatale kinesitherapie

Ines De Ceuster

Kinesist