Adfysio team

Osteopaat

Valerie Schepers

 

In 2005 studeerde ik af als Lic. kinesitherapie aan de KU Leuven. Daarna volgde ik het postgraduaat Manuele Therapie aan de universiteit van Gent. Om steeds de beste zorg te kunnen bieden aan mijn patiënten en omdat ik ook gewoon graag bijleer om mijn kennis te verrijken, voegde ik nog enkele opleidingen toe aan mijn lijst: lymfdrainage ad modum vodder (2007), postgraduaat handrevalidatie (2008), osteopaat DO afgestudeerd aan het FICO (2018), dry needling bij trigger (2019-2020), bijscholingen omtrent pediatrie, TMJ-problematiek, endocrinologie, voeding, …

Specifieke interessegebieden

 

In 2009 begon ik aan mijn 6-jarige studie Osteopathie . Ik voelde me aangetrokken tot de holistische aanpak. Bij een osteopathische behandeling wordt namelijk niet enkel gefocust op één klacht, maar wordt er daarentegen getracht naar het verhaal van de patiënt in zijn geheel te luisteren. Op die manier benaderen we de hulpvraag zo alomvattend mogelijk. Er wordt getracht niet louter symptomatisch, maar ook oorzakelijk te werken. Een uitermate intrigerende aanpak om op zoek te gaan naar de juiste balans.

 

Na mijn eindexamens verdiepte ik me in wetenschappelijk bewijs betreffende de osteopathische behandeling van reflux bij baby’s. De liefde voor pediatrie groeide en tot op heden blijf ik me hierin met veel plezier bijscholen. Daarnaast behandel ik graag kaak- en verteringsproblematieken osteopathisch, twee delen van het lichaam die me enorm interesseren. Twee systemen die vaak ongemerkt onderhevig zijn aan lichamelijke en geestelijke spanningen en een belangrijke rol kunnen spelen in het vinden van een juist evenwicht.

 

Ook het topic voeding vind ik heel interessant en de manier waarop het ons energie- en prestatieniveau kan beïnvloeden evenals onze slaapkwaliteit en immuniteit. Ik vind het dan ook geweldig om in een multidisciplinair team te mogen werken waardoor er op verschillende facetten tegelijk gewerkt kan worden indien nodig of gewenst. Het is vaak door de handen in elkaar te slaan dat we pas tot een juist antwoord kunnen komen.

 

Tussen het werken en studeren door en op zoek naar ontspanning is er ook de liefde voor pilates ontstaan. Eerst begonnen als hobby, nu als lesgever zelf in onze Adfysio studio. Een hele fijne en in mijn ogen heel ontspannende aanvulling bij mijn job als osteopaat.

“In mijn vrije tijd lees ik heel graag en snuister ik graag in mode- en interieurboekjes. Daarbuiten kan je mij regelmatig terugvinden in de fitness of op mijn pilatesmat. Uiteraard geniet ik buiten het werk en de sport graag van mijn tijd samen met mijn gezin. Samen op stap gaan, culinair genieten of een gezellig terrasje doen, daar geniet ik enorm van. Ook reizen waar we kunnen, skiën, fietsen, wandelen, surfen of gewoon cocoonen zijn een ideale ontspanning voor mij. Wist je dat ik in een ander leven interieurarchitect of de uitbater van een Bed and Breakfast zou zijn?”

Waarvoor kan je bij osteopaat Valerie terecht?