Adfysio team

Kinesitherapeut & osteopaat i.o.

Quinten Smets

 

In 2022 ben ik afgestudeerd aan de KU Leuven als Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met de specialisatie in de sportkinesitherapie. Door de honger naar meer kennis over het menselijk lichaam om op deze manier de patiënten beter te kunnen helpen, ben ik momenteel ook een opleiding Osteopathie aan het FICO aan het volgen. Op de planning van bijscholingen staat voorlopig ook nog Dry Needling en een gezonde curiositeit naar wat er nog op mijn pad zal komen.

 

Klachten die acuut of chronisch voorkomen behoren tot mijn interesses maar er is toch een bijzondere interesse voor de knieën en enkels ontstaan. Echter voor de problematiek zo volledig mogelijk aan te pakken is een zoektocht naar de meest geschikte behandelingsmethode een weg die ik graag samen bewandel met de patiënt. Op deze manier verkrijgt de patiënt ook een inzicht in zijn pijn en aandoening wat enkel de revalidatie kan bevorderen. Open communicatie is hierdoor belangrijk punt om de juiste inzichten te verkrijgen.

 

Quinten geeft ook met veel plezier de wekelijkse groepslessen Core Stability.

Zelf ben ik veel bezig met sport waar Squash steeds centraal staat. Ook in de vakanties kies ik voor zoveel mogelijk actie van skiën tot trektochten met fiets of rugzak.

Waarvoor kan je bij kinesitherapeut Quinten terecht?