Adfysio team

Kinesitherapeut & osteopaat i.o.

Quinten Smets

 

In 2022 ben ik afgestudeerd aan de KU Leuven als Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met de specialisatie in de sportkinesitherapie. Door de honger naar meer kennis over het menselijk lichaam, zit ik momenteel in mijn 2de jaar osteopathie aan de school Osteon. Op de planning van bijscholingen staat nog het verdiepen in Dry Needling en een gezonde curiositeit naar wat er nog op mijn pad zal komen.

 

Klachten die acuut of chronisch voorkomen behoren tot mijn interesses maar er is toch een bijzondere interesse voor de heupen, knieën en enkels ontstaan. Echter voor de problematiek zo volledig mogelijk aan te pakken is een zoektocht naar de meest geschikte behandelingsmethode een weg die ik graag samen bewandel met de patiënt. Op deze manier verkrijgt de patiënt ook een inzicht in zijn pijn en/of aandoening wat de revalidatie zal bevorderen. Open communicatie is hierdoor belangrijk punt om de juiste inzichten te verkrijgen.

 

Naast werken als kinesitherapeut ben ik op donderdagavond ook actief als lesgever voor de groepslessen core stability. Een leuke verandering van omgeving en opvolging van mensen die baat hebben bij extra kracht en mobiliteit wanneer de acute klachten zijn gaan liggen.

Zelf ben ik veel bezig met sport waar Squash steeds centraal staat. Ook in de vakanties kies ik voor zoveel mogelijk actie van skiën tot trektochten met fiets of rugzak.