Adfysio team

Kinesist & osteopaat

Piet Scherrens

 

Na mijn studies van kinesitherapie aan de KU Leuven, volgde ik de opleiding manuele therapie aan de UGent om mij daarna om te scholen tot Osteopaat D.O. aan FICO. Ik integreer in mijn huidige behandelingen de kennis, denkpatronen, de vaardigheden van alle opleidingen die ik tot nu toe heb gevolgd.

 

Er is een unieke behandeling voor elk individu met een holistisch gedachtegoed. Er wordt niet alleen getracht de lokale klacht en symptomen aan te pakken maar er wordt ook opzoek gegaan naar andere compensaties in het lichaam. Hierbij zal er niet alleen curatief behandeld worden maar ook preventief.

 

Verder wil ik levenslang blijven leren, en heb ik een grote interesse in het menselijk lichaam en hoe alles in het lichaam aan elkaar kan gelinkt worden.

 

Kom je voor manuele therapie (kinesitherapie)? Check hier de tarieven en info over terugbetalingen.

Kom je voor een osteopathie sessie? Ik ben een erkend osteopaat door alle mutualiteiten dwz je ontvangt een gedeeltelijke terugbetaling voor osteopathie. Hoeveel hangt af van mutualiteit.

In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met mijn gezin, familie en vrienden. In het verleden was ik een voetballer en momenteel probeer ik mij meer te richten op de tennis. Blijft er nog tijd over dan kan het zijn dat ik ga lopen of fietsen. In de winter vertoef ik al eens graag in de bergen om een weekje te gaan skiën.

Specifieke interessegebieden

 

Mijn grote interesse gaat uit naar alles wat betrekking heeft tot het menselijk lichaam (acuut tot chronisch), met een bijzondere interesse voor wervelkolom gerelateerde problematiek tot neurologische verschijnselen (hoofdpijn, tintelingen, voos gevoel, krachtverlies,…), BPPV (goedaardige draaiduizeligheid), sportletsels, … Ik ga graag samen met de patiënt op zoek naar de oorzaak van de klacht en hoe we dit probleem samen kunnen aanpakken. Een wederzijdse wisselwerking tussen patiënt en therapeut vind ik dan ook zeer belangrijk. Daarnaast ben ik overtuigd van een goede samenwerking tussen verschillende therapeuten met verschillende visies en specialisaties en door te verwijzen wanneer dit wenselijk is. Het doet me deugd wanneer ik een patiënt heb kunnen verder helpen!