Adfysio team

Osteopaat

Piet Scherrens

 

Na mijn master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de KU Leuven volgde ik de opleiding manuele therapie aan de UGent. Door mijn drang naar kennis en mensen verder te kunnen helpen of de vraag naar waarom een klacht blijft terugkomen of waarom iets niet beter wordt, ben ik begonnen aan de studie osteopathie aan FICO. Ik probeer de mens op een zo’n holistisch mogelijke manier mogelijk te behandelen en te zoeken naar de primaire oorzaak van een klacht. Verder wil ik levenslang blijven leren, en heb ik een grote interesse in het menselijk lichaam (zowel anatomisch, neurologisch en fysiologisch) en hoe alles in het lichaam aan elkaar kan gelinkt worden.

In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met mijn gezin, familie en vrienden. Ben ik niet thuis of aan het werk dan ben ik misschien aan het zaalvoetballen, tennissen, lopen, fietsen, … Eén van mijn passies en mijn guilty pleasure bij uitstek is skiën, want ik heb een sterke voorliefde voor de bergen!

Specifieke interessegebieden

 

Mijn grote interesse gaat uit naar alles wat betrekking heeft tot het menselijk lichaam (acuut tot chronisch), met een bijzondere interesse voor wervelkolom gerelateerde problematiek tot neurologische verschijnselen (hoofdpijn, tintelingen, voos gevoel, krachtverlies,…) BPPV (goedaardige draaiduizeligheid), sportletsels, … Ik ga graag samen met de patiënt op zoek naar de oorzaak van de klacht en hoe we dit probleem samen kunnen aanpakken. Ik vind een wederzijdse wisselwerking tussen patiënt en therapeut dan ook zeer belangrijk. Daarnaast ben ik overtuigd van een goede samenwerking tussen verschillende therapeuten met verschillende visies en specialisaties en door te verwijzen wanneer dit wenselijk is. Het doet me deugd wanneer ik een patiënt heb kunnen verder helpen!

Waarvoor kan je bij osteopaat Piet terecht?