Adfysio team

Voedingsdeskundige

Titia Vanbael

 

Mijn interesse (en fascinatie) voor voeding, levensstijl en gezondheid in het algemeen ontstond niet zomaar. Zoals vaak begon de zoektocht ook voor mij door mijn eigen klachten, die ik vanaf jonge leeftijd al had. Ik had heel wat – op het eerste zicht uiteenlopende – klachten: spijsverteringsproblemen (“prikkelbare darm”), eczeem, snel overprikkeld zijn, slecht slapen en op latere leeftijd ook een burn-out.

Jammer genoeg werd hier nooit een echte verklaring voor gegeven. Wat ertoe heeft geleid dat ik zelf op zoek ben gegaan, want die klachten gingen na al die jaren maar niet weg. Hieruit groeide dan ook op zeer natuurlijke wijze interesse in het zelfherstellend vermogen van ons lichaam en de impact die voeding en levensstijl hierop hebben.

foto van orthomoleculaire voedingsdeskundige titia vanbael

Na het lezen van een hele resem boeken, besloot ik na jarenlang werken in de marketingsector, mezelf om te scholen tot orthomoleculair voedingsdeskundige. Tijdens deze opleiding werd het steeds duidelijker waar deze klachten vandaan kwamen en leerde ik hoe ik stap voor stap, met veel geduld, de oorzaak kon aanpakken. En geloof me als ik zeg dat ik nog steeds elke dag bijleer en nog steeds elke dag een klein stapje vooruitzet. Quick fixes bestaan jammer genoeg niet wanneer het over je gezondheid gaat.

Het goede nieuws is dat jij het niet alleen hoeft te doen. Graag ga ik samen met jou op zoek naar de oorzaak van jouw klachten en reik ik je met plezier handvaten aan om op een duurzame manier gezonde voeding te integreren in jouw leven. Daarnaast bepalen we op welke manier jouw lichaam ondersteund kan worden zodat het terug in balans komt. Uiteindelijk is het belangrijk om te kijken naar wat jouw lichaam op dit moment nodig heeft. En dat is voor iedereen anders.

“In mijn vrije tijd lees ik veel, loop graag in de natuur, beoefen ik yoga en trek ik er samen met mijn vriend graag op uit met ons camperbusje. Daarnaast geniet ik erg van de rust op het water, in de vorm van SUPpen (Stand Up Paddle boarding) en surfen. In de winter vind je mij steevast terug in de bergen om te snowboarden. Uiteraard houd ik er ook enorm van om voor vrienden en familie (of voor mezelf) lekker te koken en nieuwe dingen uit te proberen.”

Waarvoor kan je bij voedingsdeskundige Titia terecht?